برگزاری سمینار علمی حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

برگزاری سمینار علمی حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد  گرگان

صبح امروز یکشنبه ۲۴ آذرماه ۹۸  سمینار علمی حقوق با مشارکت معاونت حقوقی ریاست جمهوری و معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در سالن دکتر ابراهیمی واحد گرگان برگزار گردید.
در این سمینار که با حضور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان دکتر طاهری، دکتر میر محمد صادقی معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی ،جناب آقای دکتر مهدی زاده معاون تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات معاونت حقوقی ریاست جمهوری، قضات ، وکلا، کارشناسان و مشاوران حقوقی، اساتید و دانشجویان گروه حقوق برگزار گردید، در ابتدا دکتر طاهری ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان عزیز و همه حاضرین در جلسه بیان داشتند یکی از معضلات مجلس شورای اسلامی اینست که نمایندگان در شرایط کنونی فرصتی برای قانونگذاری ندارند.

طاهری گفت:
 در این دوران که فصل انتخابات است باید عامه مردم توجیه شوند که فعالیت اصلی نمایندگان قانونگذاری است. مردم باید از نمایندگان انتظار تصویب قوانین و پیگیری مصوبات را داشته باشند.

وی در پایان از معاونت حقوقی ریاست جمهوری، معاونت پژوهشی واحد گرگان، همه اساتید و دانشجویان رشته حقوق و همچنین سایر دست اندرکاران این سمینار تشکر و قدردانی بعمل آورد.

در ادامه برنامه دکتر مهدی زاده معاونت تنقیح قوانین و مقررات ریاست جمهوری فرمود: بحث تنقیح قوانین یکی از مهمترین و اساسی ترین مسائل کشور و یکی از ضرورتهای نظام قانونگذاری و نیز یکی از اقدامات راهبردی کشور است. انبوه قوانین که از آن تحت عنوان تورم قوانین یاد میشود فلسفه قانونگذاری را به نوعی به چالش کشیده است.‌

وی تصریح کرد:
که علیرغم اهمیتی که تنقیح و مقررات دارد و بعنوان مهمترین راهکار برای برون رفت از این آشفتگی و سرگردانی ست اما این موضوع در محافل اجرایی کشور مغفول واقع شده و توجه زیادی به آن صورت نگرفته. دانشگاه که باید محل جویش و گویش مباحث علمی و پشتیبان علمی دستگاههای اجرایی تلقی شود با مفاهیم تنقیح قوانین و مقررات و زوایای آنان آگاهی ندارد.

ایشان افزود:
  که معاونت حقوقی ریاست جمهوری بر اساس رسالت بر مبنای تجربیاتی که در چند دهه در بحث تنقیح مقررات کسب کرده به این شکل و معضل پی برده که بحث تنقیح مقررات باید در سطوح دانشگاهی در محافل حقوقی مورد طرح قرار گیرد و در پرتو محافل و هم اندیشی های مختلف ، ادبیات غنی در مبحث تنقیح قوانین در کشور شکل بگیرد.

مهدی زاده گفت:
 مطالبشان متذکر شدند بر این اساس معاونت حقوقی ریاست جمهوری برنامه های مختلفی را در بحث تنقیح قوانین و‌مقررات در سطوح دانشگاهی، در مرکز و سپس در سطوح استانی آغاز کرده که بتوانیم آگاهی لازم را در سطح کشور در این موضوع ایجاد کنیم ، که این آگاهی بتواند بستر و پایه ای برای ایجاد عزم و اراده ملی برای تحقق امر تنقیح قوانین و مقررات کشور قرار بگیرد.

وی در پایان از همه دست اندرکاران این سمینار بالاخص ریاست دانشگاه آزاد واحد گرگان تشکر و قدردانی نمودند.

پس از دکتر مهدی زاده، دکتر میرمحمد صادقی معاون قوانین مجلس شورای اسلامی به بیان مطالب خود پرداختند:

ایشان اظهار داشت:
 در بسیاری موارد قوانین مادر و اصلی در کشور به شکل آزمایشی درست شده اند. لذا تلفیق درستی بین فقه و حقوق انجام نشده است و بطور کل تبدیل فرآیند فقه به قانون درست انجام نشده است.  خیلی از موارد بروز نشده مثل بحث دیه. وقتی چیزی که موضوعیت خودش را از دست داده دیگر لزومی ندارد که ما  یک تعبد خشک به این مسائل داشته باشیم. آن تعددی که در رابطه با گونه های دیه بود از باب سهولت و تسهیل بوده اما این تفاوت در جامعه نشان دهنده آنست که وضعیت تغییر کرده است..

ایشان تصریح کرد:
 که باید با یک نگرش نظامند به قضیه نگریست . بقول حضرت امام (ره) زمان و مکان دو عنصر تعیین کننده در اجتهاد است. مسئله ای که در قدیم دارای حکمی بوده است بظاهر همان مسئله در روابط حاکم بر سیاست ، اجتماع و اقتصاد یک‌نظام ممکن است حکم جدیدی پیدا کند، بدان معنا که با شناخت دقیق روابط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی همان موضوع اول که از نظر ظاهر با بقیه فرق نکرده است، موضوع جدیدی شده است که قهرا حکم جدیدی را می طلبد. بنابراین مجتهد باید به مسائل زمان خود احاطه داشته باشد

در پایان از همه عوامل، معاونت حقوقی ریاست جمهوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و همه دست اندرکاران این سمینار قدردانی نمودند.
بعد از سخنان دکتر محمد صادقی این سمینار بصورت پنل تخصصی ادامه و با پرسش و‌ پاسخ حاضرین به کار خود پایان داد.