برگزاری اولین دوره آموزشی _ تشکیلاتی طرح شهید شهریاری ویژه تشکل های استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان

به گزارش خبرنگار آنا از گرگان اولین دوره آموزشی-تشکیلاتی شهید شهریاری استان گلستان در طی دو روزشنبه و یکشنبه (19 و 20 بهمن ماه) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با حضور بیش از 70 نفر از اعضای هیات علمی در سالن اندیشه دانشگاه برگزار گردید.

روز اول در مراسم افتتاحییه این دوره حجت الاسلام ذوالفقاری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاههای آزاد اسلامی استان گلستان ضمن تشکر بابت برگزاری این دوره و خیر مقدم به اساتید حاضر در این دوره بیان داشتند با توجه به اینکه در آستانه انتخابات هستیم، یکی از مباحثی که در این زمینه مطرح است بحث کثرت و سلایق متعدد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و نوع مواجهه نظام سیاسی اسلامی با این کثرت هاست.

ایشان اظهار داشت: چون نظام اسلامی برپایه اعتدال بنا نهاده شده، این اعتدال هم در وحدت و هم در کثرت وجود دارد یعنی وحدت گرایی و کثرت گرایی اعتدالی. کثرت در عین وحدت و وحدت در عین کثرت مورد قبول است و تنظیم رابطه این دو بسیار سخت و مهم است که باعث ایجاد نظریات فلسفی و سیاسی و شکل گیری گونه های مختلف نظام سیاسی می شود. البته مراد از اعتدال، حرکت در مسیر یا در ضمن حق است.

وی گفت: ما در مورد اینکه چه نوع وحدت و چه نوع کثرتی را قبول داریم گفتند : باید مبانی آن را بیان و روشن نماییم  که این مبانی سه نوعند، اول وحدت در صراط و کثرت در سبیل، دوم،وحدت در فطرت و کثرت در طبیعت و سوم وحدت در قطعیات وکثرت در ظنیات. لذا با توجه به این سه مبنا نظام اسلامی، اعتدال در وحدت گرایی و کثرت گرایی را پذیرفته اما کثرتی که مبتنی بر وحدت است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان گلستان در پایان عرایض خود عنوان کرد: راهکارهای وحدت در سیاست اسلامی را پیروی از دین توحیدی و حق مداری و نیز ولایتمداری بر شمردند. و همچنین نقش ولی فقیه در وحدت بخشی را تمرکربخش قوا و محور وحدت احزاب و جرایانهای سیاسی بیان نمودند.

در ادامه برنامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر طاهری ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان در افتتاحیه این دوره  ضمن خیر مقدم به اساتید و مهمانان اعضای هیات  علمی به جهت حضوراز عواملی که در برگزاری این دوره زحمات زیادی را متقبل شدند تشکر و قدردانی نمودند.

طاهری افزود بر اساس نظام سیاسی هر زمان، قوا در مسأله ای با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند بحث به ولی فقیه ارجاع داده می شود. یکی از مصادیق بارز نظام سیاسی بحث اطاعت مطلق از فرمایشات مقام معظم رهبری توسط نمایندگان مجلس است. با توجه به اینکه در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم باید افرادی انتخاب و وارد مجلس شوند که با نظرات و فرمایشات مقام معظم رهبری همراه و همسو بوده و شاهد وحدت بیشتر بین قوا باشیم.

در برنامه بعدازظهر روز اول  جناب آقای مهدیون معاون مدیرکل تشکلهای اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد:  با محور ریشه یابی مفاسد اقتصادی و راهکار برون رفت از آن درمورد کلیات طرح شهید شهریاری مطالبی بیان نمودند.  ایشان هدف این دوره را ارتقای مبنای فکری، معرفتی و اعتقادی اساتید و همچنین ایجاد تشکیلات در بین اساتید دانشگاه آزاداسلامی و ایجاد شبکه اساتید انقلابی دانشگاه آزاد اسلامی بیان نمودند.

وی افزود: تفاوت دوره آموزشی تشکیلاتی شهید شهریاری با دوره های قبل اینست که معمولا هدف دوره های قبل صرفا دانش افزایی بود اما در طرح شهید شهریاری علاوه بر دانش افزایی اساتید بحث تشکیلاتی و حمایت از تشکلهای اساتیدی را بصورت ویژه پیگیری می کند که یکی از اولویتهای اصلی این طرح است .

ایشان اظهارداشت: سرفصلهای این دوره موارد علمی ست که اساتید برای تشکل سازی به آن نیاز دارند که از جمله آنها میتوان به جریان شناسی سیاسی، روش تحلیل سیاسی اشاره نمود که هر استادی در تشکیلات بخواهد فعالیت نماید نیازمند به آنهاست و با توجه به انتخاب و صلاحدید هیات نظارت هر استان سرفصلهای دانش افزایی هم به این موارد اضافه می شود. بنابراین این دوره ها سه بعدیست، بعد اول، بعد علمی که در دوره ها ارایه می شود بعد دوم حمایت از تشکیلات و تشکل سازی و بعد سوم برنامه های دیگر بعنوان فوق برنامه ست که از دیدگاه سیاستگزاران این طرح بعنوان اصل کار شمرده میشود. برنامه های متنوعی که میتواند اتفاق بی افتد برنامه های تفریحی ، ورزشی و... که باعث جلب و جذب اساتید و ارتباط و تعامل بیشتر بین آنها می شود.

ایشان درپایان تصریح کرد: دوره شهید شهریاری تاکنون دو دوره متمرکز کشوری داشته که اولین دوره در تهران و دومین دوره به میزبانی واحد بروجرد برگزار گردید و تا پایان اسفند سال جاری همه استانها اقدام به برگزاری این دوره خواهند نمود .

در روز دوم این طرح جناب آقای دکتر سید حسین حسینی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی  در برنامه دانش افزایی این دوره به موضوع  نقد و پژوهشگری نسبت با جامعه علمی با محوریت ویژگی ها و شروط لازم برای پژوهش، ساختار و نظام پژوهشی ، ویژگیهای پژوهشگر سازمانی، ویژگیهای پژوهشگر پویا ، نقد  علمی و مولفه های آن و ویژگیهای نقد نظام مند پرداختند.

در اختتامیه این دوره به 5 نفر از دبیران تشکلهای اسلامی سیاسی اساتید دانشگاههای آزاد اسلامی استان گلستان تمثال مبارک سردار شهید قاسم سلیمانی اهدا و همچنین به سه نوع نفر از اعضای هیات علمی شرکت کننده به قید قرعه جوایزی داده شد .