بهره‌برداری از «مزرعه گردشگری کشاورزی فرهیختگان» دانشگاه آزاد اسلامی گرگان

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از گرگان، مزرعه گردشگری کشاورزی فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با حضور حجت‌الاسلام سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و واحد گرگان، حسین عجم نوروزی رئیس دبیرخانه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان، محمد حمیدی فرماندار گرگان، احمد تجری مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان گلستان و سایر مسئولان به مناسبت هفته گردشگری به بهره‌برداری رسید.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در این مراسم با اشاره به هدف‌گذاری سرای نوآوری کشت و تجاری‌سازی گیاهان زینتی اظهار کرد: سرای نوآوری کشت و تجاری‌سازی گیاهان زینتی واحد گرگان در راستای تأثیرگذاری در اکوسیستم به اخذ پروانه بهره‌برداری مزرعه گردشگری فرهیختگان از سوی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اقدام کرد.

حجت‌الاسلام سیدعلی طاهری، یکی دیگر از اهداف سرای نوآوری را برگزاری تورهای آموزشی دانست و افزود: هدف از این اقدام برگزاری تورهایی آموزشی در قالب گروه‌های گردشگری عمومی و مدارس، دانشگاه‌ها و برگزاری جشنواره‌های تخصصی با استفاده از رویدادهای فصلی مزرعه گردشگری فرهیختگان ازجمله جشنواره گل مریم، جشنواره گل نرگس، جشنواره آوری ویگوری، جشنواره آرشیوم اوبسوم و افزایش درآمد مزرعه یا مکمل بر درآمد مزرعه گردشگری است.

وی با توجه به دستیابی جوامع به توسعه اقتصادی و اجتماعی از طریق گردشگری کشاورزی بیان کرد: گردشگری کشاورزی (Agri tourism) به هرگونه فعالیت وابسته به کشاورزی گفته می‌شود که گردشگران و مردم را به مزرعه می‌کشاند؛ بنابراین بسیاری از کشورهای دنیا از این راهبرد به‌عنوان ابزار دستیابی به توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع استفاده می‌کنند.

طاهری توضیح داد: از دیگر فعالیت‌های درآمدزای غیرتولیدی در مزرعه گردشگری فرهیختگان سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان می‌توان فروش اقلام تبلیغاتی و یادگاری‌های مزرعه گردشگری فرهیختگان ازجمله فروش تراریوم‌های تولیدی در هسته فناور مستقر در شتابدهنده تخصصی گیاهان زینتی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی فنون گلخانه‌داری، برگزاری دوره‌های کارآموزی و کارورزی، کار داوطلبانه در گلخانه‌ها و مزرعه و ... را نام برد.